Jaka powinna być dobra restauracja

Obserwując nadawany co tydzień w sobotę program Magdy Gessler pod tytułem „Kuchenne Rewolucje”, moglibyśmy dojść do wniosku, że prowadzenie własnej restauracji to nie lada wyzwanie. Czekają nas bowiem trudy nie tylko w sferze kulinarnej, ale i osobistej. Osoby zgłaszające się do programu często nie radzą sobie nie tylko z prowadzeniem lokalu, ale także ze współpracownikami i poziomem stresu jaki ich dosięga.

Z pozycji klienta często nie zdajemy sobie nawet sprawy z tego, że istnieje kilka wytycznych jakie powinny charakteryzować dobrą restaurację. Dobrą, to znaczy taką, która nie potrzebuje pomocy wybawców i prosperuje na tyle dobrze, że sama jest w stanie poradzić sobie z własnymi problemami. Przykładem takiej restauracji może być Grand Cru – restauracja w Szczecinie. Oto czym powinien wyróżniać się taki lokal.

kolacja

Po pierwsze jego właściciele i kadra pracowników musi zdawać sobie z tego sprawę, że dobry posiłek jest podstawą każdego udanego dnia. Restauracja godna uwagi musi zatem serwować wykwintne dania, starannie przygotowane, znakomicie, apetycznie podane i doskonale przyrządzone (jak najmniej mrożonej żywności!).

Po drugie zwróćmy uwagę na bogactwo dodatków i potraw. Pamiętajmy, że lokal powinniśmy opuszczać syci i zadowoleni.

Sprawdźmy, czy popołudnia i wieczory można spędzić w barze i skorzystać z bogatej oferty trunków i napojów.

W dzisiejszych czasach liczy się także styl w jakim urządzono dany lokal. Z wiarygodnych badań wynika, że posiłki najlepiej smakują w restauracjach urządzonych w nowoczesnym, kubistycznym stylu. Ważny jest także luksus i wygoda oraz elegancja.

Im większą ilość i różnorodność imprez organizuje firma, tym lepiej dla każdego klienta. Powinny to być zarówno studniówki, komunie czy chrzciny, jak również konferencje, catering, bale, czy przyjęcia okolicznościowe. Dobrze też jeśli lokal sam zasugeruje menu, udekorowanie sali i zapewni miejsce z nagłośnieniem.

I na koniec – miłą obsługę i atmosferę, która nierzadko swoim działaniem może objąć nawet kilkaset osób powinien uzupełnić profesjonalny DJ, szczególnie w piątkowe i sobotnie wieczory.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz też:

Działy

Tagi

Nowe

Serwis używa plików cookie, korzystanie z serwisu oznacza zgodę na korzystanie z plików cookie - Polityka Cookies i Prywatności